Hemsida

Med användbar, menar vi få besökare till att nästa klick, snabbt och rent utan en massa rullning och manövrering. Visst en bra startsida ska se bra ut och vara tilltalande – det finns några bra mallar inbyggda i många CMS-paket – men om dina besökare dröjer sig kvar för länge på din hemsida, de är sannolikt förvirrad. Genom att skapa en användbar skola hemsida, kan du se webbplats besökare få av på en bra fot.

Håll det enkelt – Ofta är den bästa designen enkel design. En av de vanliga misstag många skolor gör är att försöka klämma för mycket innehåll på sin hemsida. De bästa hemsidorna är lätta att läsa, snabbt guidar dig till relevant information.

Snabblänkar – Leder din webbplats användarna till de funktioner som oftast efterfrågas? Snabblänkar kan skära igenom röran, vilket sparar läsarnas tid genom att få dem dit de vill åka, snabbt. Park Ridge Niles School District, en 8-skoldistrikt i Illinois, använder snabblänkar och ett reglage (se nedan) för en ren look.


Nyheter och Kalender av händelser sidor – Skolkalendern är arbetshästen i skolans kommunikation, så se till att det är framträdande och alltid aktuell.

Skol- och distriktsnyheterna borde vara färska. Om besökarna ser inaktuella nyheter kommer de inte tillbaka.


Bilder – Roterande bilder (även kallad ett reglage) är ett trevligt visuellt sätt att hålla föräldrarna uppdaterade om nya, viktiga skolhändelser. Men låt inte reglaget dominera din hemsida. Bilder är lätta att byta ut med hjälp av en vänlig CMS.

Responsiv design

Responsiv design (dvs. mobilvänlig) är ett avgörande inslag i modern skolwebbplatsdesign. Det betyder att din webbplats kan nås av en mängd olika mobila enheter. Bra lyhörd design försäkrar varje webbsida är läsbar och användbar på en stationär dator, en bärbar dator, en tablett eller en smartphone. Det stämmer automatiskt och formateras om dina sidor för att eliminera den där irriterande och tidskrävande zoomningen och dra som fungerar som hinder för betraktaren.

En skola webbplats som innehåller responsiv design kan delas och ses via e-postlänkar, eller sociala medier webbplatser som Twitter och Facebook, som mer än hälften av användarna nu tillgång via mobila applikationer.

Se till att din webbplats har responsiv design. Annars, om din skola webbplats inte är inställd för mobila användare, kommer de inte att besöka den, än mindre använder det som ett vanligt sätt att kommunicera med din skola. Bra design är inte begränsad till smarta telefoner och bärbara datorer, men inkompaner webbplatser också. Att skapa en väldesignad skolwebbplats handlar inte bara om flashiga foton, multi-media presentationer och fina färger. Det handlar också om hur bra webbplatsen fungerar för dina intressenter: samhället, personalen, föräldrar och barn som investerat i skolan.