Numera blir det allt vanligare att använda webbplatser som en lönsam sidoverksamhet. Det finns dock dussintals andra idéer som är lika lovande som e-handelssajter och som ännu inte har utforskats.

Det är dags att börja producera pengar på nätet när du väl har valt rätt affärskoncept, och det första steget i den processen är att skapa en webbplats.

Som ett resultat av detta har vi samlat en lista över de bästa webbplatsidéerna för att du ska kunna komma igång. Vi kommer att titta på både traditionella och ovanliga affärsnischer i det här inlägget, som alla är lönsamma. Inte bara det, utan vi kommer att titta på varje webbplatskoncept och ge dig råd om hur du kan öka dina chanser att lyckas.

Vilka typer av webbplatser tjänar pengar?

Lönsamma webbplatser finns i olika former och storlekar. Här är fem typer av webbplatser som har stor affärspotential:

 • Bloggwebbplatser är perfekta för personer som har ett visst intresse och tycker om att tillhandahålla konstant innehåll.
 • Webbplatser för e-handel eliminerar behovet av en fysisk butik. Du kan antingen sälja dina egna varor eller arbeta som dropshipper.
 • Det används på företagswebbplatser för att göra reklam för ditt företag genom att förbättra SEO och öka kundernas medvetenhet om ditt varumärke.
 • Forumwebbplatser gör det möjligt för användare att kommunicera med varandra om ett visst ämne. Jobbsidor och produktsamtal är till exempel två av de mest lönsamma forumtyperna.
 • Genom att visa upp sitt arbete online hjälper portfoliowebbplatser yrkesverksamma att locka till sig framtida kunder och jobb.

2021 års mest lönsamma webbplats-koncept

Det är dags att välja nisch efter att du har bestämt dig för vilken typ av webbplats du vill bygga.

För att hjälpa dig har vi sammanställt en lista över de bästa idéerna för en lönsam webbplats. I följande avsnitt kommer vi att gå igenom dessa koncept på djupet, samt mycket mer.

 • Skapa en affiliate-webbplats.
 • Skapa en nätbutik.
 • Gör en webbplats för medlemmar.
 • Skapa en webbplats för en liten internetbutik.
 • Produktutvärderingar på nätet
 • Återförsäljning av webbhotell
 • Skapa en podcast.
 • Skapa en webbplats med anknytning till fitness.
 • Erbjuda onlinekurser till försäljning.
 • Gör en digital portfölj.
 • Vi går igenom vad som krävs för att bygga var och en av dessa lönsamma webbplatser, samt några tips på hur du kan göra det snabbt.

1. Webbplatser för affilierade företag

Affiliate-marknadsföring är ett affärskoncept där en affiliate tjänar pengar genom att marknadsföra en handelsidkares produkter och tjänster. För att locka trafik till affiliate-länkar genererar affiliate-aktören dessutom relevant innehåll.

Hur mycket pengar du tjänar bestäms av antalet köp som görs och hur mycket trafik som kommer från din webbplats.

Fiverr Affiliates, NordVPN Affiliate Program och eBay Partner Network är några av de mest populära affiliateprogrammen. Dessutom finns det plattformar för affiliatemarknadsföring som ShareASale, CJ Affiliate och FlexOffers för att koppla samman oberoende affiliates med annonsörer.
Affiliatebloggning följer en liknande process som när man börjar en blogg. Även total nybörjare kommer att finna det grundläggande och enkelt. Börja först med att skriva blogginlägg som lyfter fram de målinriktade artiklarna och tjänsterna samtidigt som du inkluderar en affiliatelänk.

Följ de här riktlinjerna för att hjälpa din affiliateblogg att växa snabbare:

 • Koncentrera dig på en enda marknad. Att främja ämnen som din målgrupp är intresserad av bidrar till att öka försäljningen och trafiken.
 • Använd dig av bästa metoder för sökmotoroptimering. Att få din webbplats att rankas högt på sökmotorernas resultatsidor (SERP) ökar varumärkeskännedomen, vilket kan leda till ökad försäljning.
 • Gör ett bloggschema för dig själv. Att producera och släppa blogginlägg regelbundet hjälper till att utveckla en publik.
 • Undersök möjligheterna till affiliate-marknadsföring. Innan du fattar ett beslut bör du tänka på specialiseringar, provisionssatser och tillgänglighet. Vissa plattformar och nätverk har medlemsavgifter och ett minsta försäljningsmål, vilket är obekvämt för nykomlingar.

2. En nätbutik

Ett av de vanligaste sätten att tjäna pengar på nätet är att öppna en nätbutik. En e-handelsbutik liknar en fysisk butik i det avseendet att den gör det möjligt för dig att sälja saker online. Mängden försäljning du producerar avgör din vinst.

Många e-handelsplattformar, till exempel Zyro och Shopify, gör det enkelt att starta ett onlineföretag. Dessutom innehåller dessa plattformar alla de verktyg som behövs för att säkerställa en positiv kundupplevelse och höga konverteringssiffror, vilket gör dem idealiska för ambitiösa entreprenörer med minimala tekniska kunskaper.

Nu är det bara att bestämma sig för vilka saker man ska sälja och marknadsföra sitt företag.
Ha dessa tips i åtanke om du vill arbeta som återförsäljare:

 • Skapa en nisch för dig själv. Det är lättare att sälja och marknadsföra saker inom samma nisch än att sälja och marknadsföra bloggar. Om du dessutom gör det kommer du att öka antalet chanser till merförsäljning.
 • Undersök e-handelsplattformar. Detta beror på att varje plattform har sin egen samling funktioner, affärsverktyg och betalkanaler.
 • Dra nytta av webbmarknadsföring. Var inte rädd för att experimentera med olika marknadsföringsmetoder för e-handel som e-post och marknadsföring i sociala medier.

3. Webbplatser för medlemskap

Medlemswebbplatser tjänar pengar genom att begränsa tillgången till premiummaterial, t.ex. artiklar av högre kvalitet, rabattkoder och videokurser. Den här typen av webbplats väljs av många bloggar och forum som en marknadsföringsmetod för att stärka sina varumärkesvärden.

Det finns många WordPress-medlemskapsplugins tillgängliga för att hjälpa dig att skapa en kodfri medlemskapswebbplats. Paid Memberships Pro och Restrict Content är två av de mest populära alternativen.
När du letar efter det bästa medlemskapspluginet för din webbplats ska du ha följande i åtanke:

 • Välj det plugin som bäst passar dina krav och din budget. Medan betalda medlemskapsplugins erbjuder fler funktioner och verktyg är gratis medlemskapsplugins ett sätt att komma igång med låg risk.
 • Undersök de accepterade betalningsmetoderna. Om du gör det enkelt för medlemmarna att genomföra transaktioner på din webbplats kommer du att få fler prenumerationer.
 • Ta hänsyn till tilläggen. Välj ett medlemskapsplugin med funktioner för innehållsdroppning, pålitlig support och integrationer med populära verktyg.

4. En liten nätbutik med fokus på dropshipping

För personer som inte vill hantera lagerhantering eller leverans är dropshipping en av de bästa webbplatsidéerna. Skapa en webbplats för att marknadsföra produkter i stället och delegera sedan resten till din dropshippingpartner.

Trots att den genererar mindre intäkter än en vanlig nätbutik har en dropshippingwebbplats en minimal startkostnad.
Överväg att skapa en dropshippingwebbplats i WordPress med WooCommerce om det här webbplatskonceptet tilltalar dig. Detta plugin med öppen källkod är extremt skalbart, med en uppsjö av gratis och betalda tillägg tillgängliga för att förbättra funktionaliteten på din webbplats.

Ta en titt på dessa tips innan du börjar ditt dropshippingäventyr:

 • Arbeta med välrenommerade dropshippingföretag. Din partners arbetsetik kommer att återspeglas på ditt varumärke.
 • Främja produkter som för närvarande är populära. Håll ett öga på den nuvarande ökningen av efterfrågan på produkter inom din nisch.

5. Webbplats för produktrecensioner

För personer som tycker om att pyssla med apparater eller prova nya saker kan denna webbplatsidé bli en lukrativ sidoinkomst. Målet är att utbilda människor om kvaliteten på saker som du är intresserad av eller som för närvarande efterfrågas.

Det här webbplatskonceptet används av många bloggare för att marknadsföra sina affiliateförbindelser. Allt du behöver göra nu är att inrätta en recensionssida, välja en nisch och börja leta efter saker att recensera.
Det är möjligt att utöka ditt varumärke till något större, och till och med bli en trendsättare inom en specifik marknad, när din webbplats växer i popularitet.

Låt kunderna lämna utvärderingar på din webbplats, till exempel G2, och tjäna pengar från annonsörer.

6. Webbhotell för återförsäljare

Processen att hyra och sälja vidare en del av serverutrymme och resurser till andra användare kallas återförsäljning av webbhotell. För webbutvecklare kan det vara en lukrativ sidoverksamhet.

Med detta företagskoncept kan du kombinera ditt webbutvecklingsprojekt med ett personligt webbhotellspaket. Med andra ord får du möjlighet att generera extra pengar samtidigt som du ger nya tjänster till dina konsumenter.
Reseller hosting är tillgängligt från en mängd olika webbhotellföretag till rimliga priser. Hosting24 tar till exempel 27,95 dollar i månaden för upp till 150 cPanel-konton med obegränsad bandbredd och diskutrymme.

7. Webbplats för podcasts

Överväg att starta en podcast i stället för att skriva blogginlägg om du inte tycker om att skriva dem. Spela in dig själv när du diskuterar produkter eller andra ämnen och ordna sedan filerna i avsnitt.

Affiliate-marknadsföring och sponsring är två inkomstalternativ för det här webbplatskonceptet. Det är också ett fantastiskt innehåll för en prenumerationssajt.
Det finns en mängd olika WordPress-podcastteman och plugins tillgängliga till olika prisklasser. Om du prenumererar på en podcasthostingplattform som Buzzsprout eller Castos, till exempel, blir publicerings- och analysprocesserna mycket enklare.

Det finns några saker att tänka på om du vill skapa en framgångsrik podcast:

 • Investera i rätt verktyg. Även om det till en början kan räcka med att använda den inbyggda mikrofonen i din bärbara dator kan det räcka med att förbättra din inspelningsutrustning för att få bättre ljudkvalitet. Ytterligare ljudutrustning, till exempel ett ljudgränssnitt eller ett par studiohörlurar, är också värt att investera i.
 • Konsekvens är nyckeln. Det är inte nödvändigt att spela in din podcast flera gånger i veckan. Att hålla sig till ett sändningsschema är däremot avgörande så att lyssnarna vet när de ska ställa in.

8. Webbplats för fitness

Om du tycker om att träna kan du överväga att göra din hobby till ett företag genom att starta en fitnesswebbplats. Det finns olika innehållsidéer att arbeta med, bland annat instruktioner för träningsvideor, kostförslag och recensioner av träningsutrustning.

Sponsring och konsultarvoden är två vanliga sätt för fitnessbloggar att tjäna pengar. Utöka din verksamhet genom att skapa en varubutik eller marknadsföra dina egna träningstillskott när du har etablerat en solid kundkrets.

Jennifer K. Wellness och Blissed är två välkända fitnessbloggar att gå till för att få idéer.

Skapa en webbplats som är anpassad till den typ av material som du har valt. Om du till exempel ska erbjuda coachningstjänster, se till att din webbplats har en bokningsmekanism. WordPress kan vara det idealiska alternativet, eftersom det tillhandahåller en mängd olika bokningstillägg för att uppfylla detta syfte.

Använd en webbplatsbyggare för att konstruera en enkel företagswebbplats eller en fitnessblogg om du bara vill marknadsföra ditt gym eller din fitnessstudio. Teman för fitnessstudions webbplats finns tillgängliga från en mängd olika webbplatsbyggare.

9. Webbplats för nätbaserat lärande

T Detta fantastiska webbplatskoncept är idealiskt för yrkesverksamma och instruktörer som vill dela med sig av sin expertis online. Detta är en bra affärsmöjlighet eftersom många arbetssökande anmäler sig till onlinekurser och certifieringar för att öka sin anställningsbarhet.

Hobbyister och icke-experter kan å andra sidan utveckla en webbplats för e-lärande för praktiska och hantverksmässiga kurser. Människor kommer att betrakta ditt företag som en pålitlig utbildningsleverantör om du ger dina kurser ett mervärde.

Det finns ett antal plugins för WordPress Learning Management System (LMS) som kan hjälpa dig att inrätta din plattform för lärande på nätet.

Sensei från WooCommerce, till exempel, gör det möjligt för dig att skapa och tjäna pengar på lektioner utan kodning.
LearnPress, LifterLMS och LearnDash är några mer populära WordPress LMS-plugins.

Ett bra läromedelshanteringssystem bör innehålla följande funktioner:

 • Kurs skapare. Det låter dig skapa kurser och ansluta filer till dem.
 • Det är översvämmat av innehåll. Specifika kurser släpps baserat på medlemskapsnivåer eller på specifika datum.
 • Gateways för att ta emot betalningar. Se till att den stöder de valutor du vill ha och är tillgänglig i de länder där din målgrupp bor.
 • Hantering av studenter. Elevernas framsteg, avgifter och registreringar kan alla spåras.

10. Webbplats för en portfölj

Det tar lång tid och kräver mycket arbete att sammanställa visuella verk. Med en portfoliowebbplats kan du lindra dessa problem och öppna en helt ny värld av arbetsmöjligheter för dig. Dessutom är stilen och innehållet på en portfoliowebbplats enkla att ändra.

Till en överkomlig kostnad erbjuder många webbplatsbyggare de funktioner som behövs för att bygga upp en portfölj online. WordPress har också ett antal plugins för sidbyggare och portfolioteman som hjälper dig att få saker och ting gjorda snabbare.

11. Webbplats för evenemang

En av de bästa webbplatsidéerna i marknadsföringssyfte är att skapa en webbplats för evenemang. Eftersom majoriteten av ett evenemangs intäkter är baserade på antalet deltagare, kommer att göra evenemangsinformation tillgänglig online att hjälpa till att öka exponeringen och konverteringsgraden.

En webbplats för evenemang kan också hjälpa till med registreringar, marknadsföringsmaterial och marknadsföring av kommande evenemang.

Dessutom öppnar en webbplats för evenemang en ny inkomstkälla. De två vanligaste metoderna för att tjäna pengar på evenemang är sponsring och försäljning av artiklar.

Coachella, Life in Vogue och Nissan Pavilion Yokohama är några exempel på väl utformade webbplatser för evenemang.
När du utvecklar en webbplats för att marknadsföra ditt evenemang bör du tänka på följande:

 • Välj en lämplig mall för webbplatsen. Se till att designen kompletterar evenemangets tema eller innehåller varumärkets färger.
 • Gör ett schema för dina evenemang. Om du använder ett kalenderplugin med bokningsfunktioner om din webbplats är byggd på WordPress kan du förbättra besökarens upplevelse ytterligare.
 • Gör betalningsalternativ tillgängliga. Detta gäller endast om webbplatsen säljer varor eller erbjuder biljettförsäljning för evenemang online.

12. Forum på nätet

Ett forum, som du kanske vet, för samman personer som har gemensamma intressen. Onlineforum finns på vissa företagswebbplatser för att stimulera konsumenternas interaktion och förbättra människors förståelse för olika produkter.

Vissa forum tjänar pengar genom att ansluta sig till affiliateprogram och ansöka om Google AdSense. Det är dock typiskt att inkludera ett forum på en företagswebbplats för att öka en publik och svara på kundernas frågor.

Forumprogramvaruverktyg kan göra det enkelt att inrätta ett onlineforum. En textredigerare, hantering av användarroller och modereringsverktyg hör till de grundläggande funktionerna.
Quora, Reddit och Stack Overflow är bara en handfull av de bästa internetgemenskaperna att titta på för att hitta idéer.

13. Webbplats om näringslära

Många människor söker råd om hälsa och näring när de försöker leva hälsosammare. När din publik blir större kan du tjäna pengar genom annonser om du startar en webbplats som levererar dessa insikter.

De ämnen som diskuteras kan vara allt från hälsosamma recept till alternativ medicin, livsmedelssäkerhet och metaboliska sjukdomar. Om du föredrar att lägga ut dem som text kan du starta en blogg eller starta en podcast där varje avsnitt fokuserar på ett annat tema.

Eftersom det här webbplatskonceptet stöder området för ett hälsosamt liv ska du vara försiktig när du sprider råd. För att undvika att göra vilseledande kommentarer som kan äventyra andra människors hälsa, gör grundlig research.
Livestrong, Examine.com och Nutrition and You är några välkända webbsidor om näringslära.

14. Webbplats för en arbetsförmedling

En av de mest framgångsrika webbplatsidéerna idag är att skapa en arbetsförmedling online. Eftersom anställda och företag över hela världen letar efter jobbmöjligheter och personer att anställa är denna typ av webbplats mycket trafikerad.

Sälj medlemskap till arbetssökande och hyr ut utrymme på din webbplats för att företag ska kunna annonsera sina lediga jobb. Lägg till tjänster som jobbsökning, företagsrecensioner och forum på din webbplats för att göra den mer värdefull.
Populära webbplatser med arbetsförmedlingar som Glassdoor, Indeed och AngelList kan tjäna som inspiration.

15. Matblogg

Den kulinariska världen får aldrig slut på saker att prata om, vilket gör den till ett utmärkt specialområde för bloggar. Det här webbplatskonceptet innehåller bland annat recept, matjournaler och matrecensioner.

Du behöver inte vara en kulinarisk expert för att starta en matblogg, eftersom många är passionsprojekt. Skapa en lista med idéer för webbplatser och börja sedan skriva blogginlägg regelbundet.

För att öka den organiska trafiken och varumärkesexponeringen bör du optimera varje innehåll för sökmotorer.

När du har en följarskara kan du tjäna pengar på din blogg med hjälp av annonser och affiliatelänkar. Vem vet, kanske säljer du till och med din egen kokbok en dag.
Fit Men Cook, Minimalist Baker och Pinch of Yum är tre av de mest välkända matbloggarna som alla har en stor skara följare.

16. Tjänstens webbplats

En av de bästa webbplatsidéerna för frilansare och företag som erbjuder tjänster snarare än riktiga varor är att skapa en webbplats för tjänster. Eftersom vi säljer webbhotell kan vår webbplats till exempel räknas som en webbplats för tjänster.

Webbplatsen fungerar som en marknadsföringsplattform för tjänster som marknadsföringskonsultation, webbplatsförvaltning och innehållsskapande. Därför innehåller den information om varje tjänst som du tillhandahåller, liksom en prislista och kontaktuppgifter.

Ett portföljområde på en frilansares webbplats kan ingå för att framhäva ägarens talanger och trovärdighet. Sammanfattningsvis är detta webbplatskoncept ett utmärkt marknadsföringsverktyg för att öka varumärkeskännedomen och konverteringsgraden.
För att locka potentiella konsumenter bör man skapa en tilltalande landningssida med informativt material. Om du inte har medel för att anlita en copywriter kan du använda en innehållsgenerator för att skapa SEO-vänliga texter.

17. Webbplats som ägnar sig åt mode

Du behöver inte vara modeexpert för att starta en modeblogg, precis som du inte behöver vara en köksbloggare. Modeller och modeentusiaster kan använda den för att visa portföljer, ge stylingråd och till och med starta en onlinebutik.

En modewebbplats är ett av många webbplatskoncept som är starkt beroende av aktuella händelser. Håll därför regelbundet koll på besökarna på din webbplats.

Överväg att integrera Google Analytics på din webbplats för att få en bättre förståelse för dess prestanda och hur besökarna reagerar på varje blogginlägg eller såld produkt.
Hello Fashion, YOYOKULALA och Duc DuBois är tre pålitliga modewebbplatser för att komma igång.

18. Webbplatsdesign

Om du är webbdesigner kan en webbplats för webbdesign hjälpa dig att sticka ut på nätet. Om du arbetar som frilansare kan den också fungera som en portfölj online och en webbplats för tjänster.

Eftersom konsumenter bildar sig en uppfattning om webbplatser på så lite som 2,6 sekunder är webbdesign avgörande för att förbättra användarupplevelsen. Företag letar efter webbdesigners som kan hjälpa dem att optimera sina webbplatser, så denna webbplatsidé är ett utmärkt sätt att tjäna pengar på dina förmågor.

Att starta en webbdesignblogg och diskutera de bästa teknikerna för att skapa en webbplats kan å andra sidan uppmuntra andra webbdesigners.

19. Att köpa och sälja en webbplats

Att sälja en webbplats är ett typiskt exitalternativ för personer som har tappat intresset för sin nuvarande webbplats eller som vill starta en ny verksamhet. Även om priset varierar från en webbplats till en annan är det att föredra att sälja webbplatsen framför att lämna den obevakad.

En webbplats värde bestäms av den typ, de pengar och den trafik som den genererar på onlinemarknaderna. Därför värderas webbplatser med en konsekvent intäktsström högre än webbplatser som förlitar sig på trafikbaserade metoder för monetarisering.
Om du bestämmer dig för att sälja din webbplats ska du använda tillförlitliga marknader som Flippa och Empire Flippers eller anlita en webbplatsmäklare för att hjälpa dig att få det högsta priset.

20. Webbplats för resor

För folk som reser regelbundet är det en utmärkt webbplatsidé att starta en rese- eller äventyrsblogg. Tjäna pengar samtidigt som du gör något du tycker om genom att ge reseidéer och betygsätta turistattraktioner.

Sponsring och att bli affiliate och annonsera resekit och resepaket är två sätt som många resebloggare lyckas på. Din reseblogg kan till och med landa dig sponsrade semestrar från hotell och reseföretag om du har tur.

Använd intäkterna från din resesajt för att finansiera din nästa resa när den väl är monetäriserad.
Se till att du väljer en nisch innan du startar en framgångsrik reseblogg. Ägaren till resebloggen Legal Nomads har till exempel specialiserat sig på matresor och täcker olika sorters mat som hon har upptäckt på sina många utflykter.

Överväg att investera i en fin kamera och skrivverktyg för att öka din effektivitet och värdet av dina blogginlägg. Kom ihåg att göra reklam för din webbplats och öka trafiken genom att använda kanaler i sociala medier.

21. Webbplats för hantverk för egentillverkning

År 2020 hade Etsy, en framstående plattform för försäljning av handgjorda produkter, 81,9 miljoner köpare. Många blivande konstnärer tror att det är enklare att skapa intäkter där på grund av den stora publiken.

I själva verket gör en överbefolkad marknad det svårare att sticka ut. Webbplatsen tar också ut avgifter för listning, transaktion och betalningshantering.

Genom att skapa en webbplats för att marknadsföra ditt företag kan du spara pengar samtidigt som du ökar trovärdigheten för ditt varumärke. Utan att vara bunden av marknadsplatsens regler och paraplymärke kan du anpassa din butik hur du vill.

Skapa en blogg för att öka trafiken till din webbplats och generera passiva pengar. Hantverkslektioner, råd och idéer kan stå i centrum för ditt blogginnehåll, beroende på din nisch.
MoonKo och Helen’s Closet är bara två av många konstnärer som startat sin egen hantverksverksamhet på egen hand.

22. Webbplats för fotografering

Att ha en webbplats för fotografering, i likhet med att ha en webbplats för hantverk, kan hjälpa fotografer att spara pengar och få fullständig kontroll över hur de säljer sina verk. Ägna upphovsrätten till alla dina bilder och generera nettoinkomster med varje bild som säljs.

Tryck dina bilder på olika medier, till exempel kuddar, muggar och pins, och sälj dem som märkesprodukter för att tjäna ännu mer pengar.

Om du är intresserad av fotoredigering och teknisk fotografering kan du också sälja fotoutrustning och förinställningar.
En webbplats för fotografering, som Jen Huang Bogans och Brandon Woelfels, kan också användas som en portfölj på nätet. Använd utrymmet för att marknadsföra dina fotograferingstjänster i det scenariot.

23. Webbplats för självhjälp

Att starta en webbplats för självhjälp är en fantastisk möjlighet att tjäna pengar och samtidigt förbättra andras liv. Personlig vård, hälsosam kost och välbefinnande på arbetsplatsen ingår alla i detta webbplatskoncept.

Skapa blogginlägg om olika life hacks, personliga mål och motivation samt utmaningar inom mental hälsa. Läkare och motiverande talare kan starta en medlemssida eller starta en podcast, som båda kan hjälpa dem att tjäna en stadig inkomst.

Ta inspiration från välkända självhjälpssajter som Lifehack och The 4-Hour Workweek.