Målet med sökmotoroptimering är att ge webbplatser ett lyft så att de kan få en bra placering på sökmotorernas resultatsidor (SERP) och på så sätt få rätt mängd exponering för att locka potentiella kunder. Google kommer å andra sidan inte att rangordna vilken slumpmässig webbplats som helst i sina sökresultat. Det finns exakta parametrar som din webbplats måste uppfylla för att bli uppmärksammad av Google. SEO-analytiker och -specialister tittar på dessa mätvärden och utvecklar tekniker för att hjälpa din webbplats att uppnå högsta möjliga placering. Innehållet på din webbplats är en av de viktigaste Google-mätvärdena. Google kommer alltid att gynna webbplatser med högkvalitativt innehåll. Anledningen till detta är att Google alltid letar efter sätt att förbättra användarupplevelsen, och det finns inget bättre sätt att göra det än att skapa användbart och kortfattat innehåll som fokuserar på målbegreppet.

Utformningen av en webbplats är å andra sidan en enormt viktig komponent som ofta går fel. Oftast ses webbplatsens utformning och innehåll som ömsesidigt uteslutande dimensioner. Eftersom andra variabler som on-page SEO och innehåll, bland annat, anses vara mer vitala, förpassas den ibland till en sekundär roll. Detta är en villfarelse som måste motbevisas. Om du vill att Google ska ge dig en bra placering bör du se webbdesign som en viktig aspekt av SEO.

Integrering av SEO-tekniker i webbdesignen

Webbdesign har sin egen personlighet. De har förmågan att locka din målgrupp till din webbplats, omvandla dem till hängivna kunder och marknadsföra ditt företag som ingen annan. Nästa gång du anlitar ett företag för att sköta SEO-behovet för din webbplats (eller gör det själv), kom ihåg att även inkludera webbplatsdesign. Det här inlägget kommer att ge dig några tips om hur du ska gå tillväga för att göra det.

Utforma för en viss användarupplevelse:

Alla som har arbetat inom den digitala marknadsföringssektorn kan intyga vikten av användarupplevelse. Det är ett återkommande tema i litteraturen om digital marknadsföring; ett begrepp som förekommer i ett stort antal uppsatser och kurser i ämnet. Webbplatser som byggs för att förbättra användarupplevelsen värderas högt av Google. Föreställ dig att du bläddrar genom en dimmig lista med sökresultat för att sedan hamna på en webbplats som inte har något att göra med just din uppgift.

Alla dina ansträngningar skulle ha varit förgäves, och du skulle vara tillbaka där du började. Därför är det viktigt att dina webbplatser byggs på ett sätt som Google anser vara optimalt när det gäller rankning. Vad menar vi egentligen med detta? Det betyder att när en besökare kommer till din webbplats måste han eller hon omedelbart känna igen att det är den som de letade efter när det gäller innehåll, navigering, hastighet och allt annat.

I en tid då mobiltelefoner har blivit det föredragna instrumentet för att göra affärer måste din webbplats dessutom vara mobilanpassad. Webbplatser som endast är avsedda för stationära datorer hör till det förflutna.

Synlighet för målinnehåll:

Innehållet är för det mesta det som driver en webbplats. Därför måste du genomföra strategier som gör det möjligt för Googles crawlers att hitta och indexera ditt material. Webbplatsens utformning bör vara sådan att materialet är både upptäckbart och intressant för besökarna. Här är en illustration som du kanske tycker är användbar.

Se din webbplats som ett flödesschema för innehåll, med målnyckelordet som du behöver utveckla innehåll för högst upp. Du bör förgrena dig med underämnen och relaterade nyckelord så att dina kunder snabbt kan få tillgång till all information de behöver. Webbplatsarkitekturen får inte vara förvirrande för dina besökare, eftersom detta bara kommer att öka avvisningsfrekvensen, vilket är ett viktigt hinder för rankning. Överväg att utveckla kategorier och underkategorier samt separata webbplatser som leder kunderna till den produkt eller tjänst de vill ha.

När du tittar på din webbplats arkitektur genom webbdesignens lins bör du också fundera på hur du organiserar materialet och ställer inkommande länkar så att det är lätt att hitta. Innehållsflödesdiagrammet bör göra det enkelt att hitta en balans mellan de två. Billiga webbdesigntjänster är allmänt tillgängliga i branschen och kan vara ett utmärkt val om du är obekant med webbdesign och SEO.

Du bör inte bara planera din innehållsdesign, utan även din presentationsdesign. I andra riktningen:

Din webbplats har ett visst syfte. Den kan till exempel användas för att informera allmänheten om din senaste klädkollektion eller om de kurser som din tränaranläggning erbjuder. Du måste vara mycket specifik när det gäller vad din webbplats tillhandahåller.

Du kan bara utforma din webbplats på detta sätt. Det är viktigt att komma ihåg att den webbplats du skapar måste motsvara det material du publicerar, inte tvärtom. Dessutom måste din webbplats vara tillräckligt anpassningsbar för att kunna hantera ytterligare innehåll när behovet uppstår.

När vi talar om att bygga en webbplats har vi alltid SEO i åtanke. Det är avgörande att vi diskuterar multimediernas roll i detta sammanhang. Bilder, filmer och andra former av multimedia betraktas konsekvent som effektiva rank boosters. Med alt-texter kan du stödja din information med rätt bilder och filmer. Din webbplats kommer att få ett nytt utseende och en ny känsla tack vare detta. Dessutom säkerställer det att din webbplats har en högre sannolikhet att rankas i SERPs.

Var uppmärksam när du omformar eller bygger om din webbplats för SEO:

Det är en bra idé att göra om din webbplats med några års mellanrum. Ingen vill se ett tema från 2000-talet användas 2019. Det kommer helt enkelt inte att fungera. Håll därför din webbplats tema och design uppdaterad. Var dock ytterst försiktig med hur du eller det företag du anlitar för att slutföra projektet. När det gäller förfarandet. Du bör ha din webbplats SEO-värde i åtanke. Gör om webbplatsen så att dess värde bevaras. Om du gör om din webbplats på måfå kan det ha en negativ inverkan på dess SEO-värde. Kontrollera din position i rankingen. Du har ett visst antal sidor. Hela ditt arbete som du har ägnat åratal åt att utveckla. Inkludera allt detta i webbplatsens förbättrade version.

Webbdesign behöver inte äta upp all din fritid. Om du är medveten om de exakta metoderna för att förbättra din webbplats. Dess betydelse för att förbättra din SEO-poäng är avgörande, och den bör inte förbises. Använd alla dina SEO-färdigheter för att skapa en webbplats som kommer att fortsätta att vara till nytta för dig i många år framöver. Den perfekta mixen av SEO-strategier i kombination med ett stänk av kreativitet kan få jobbet gjort.